Over Paulien

Er is geen mooier en uitdagender werk dan online ondernemer zijn. En ik help je graag om die droom ook voor jou waar te maken! 

Hallo online ondernemer!

Ben jij sinds een tijd (of binnenkort) ondernemer? Wil je graag eindelijk doen wat ècht bij je past? Vind je de online wereld overweldigend en voel je je soms best “oud” naast al die jonge ondernemers die precies weten hoe ze instagram moeten gebruiken en die perfecte video’s uit hun mouw lijken te schudden? Weet je dat je zichtbaar moet worden in Google, maar heb je geen idee HOE dan? Wil je meer verkopen op je site, maar weet je niet wat je nu echt kunt doen om je omzet te verhogen?

ik ben Paulien

Mijn naam is Paulien en ik help ondernemers om online zichtbaar te worden en hun bedrijf te laten groeien. Het heeft mij 40 jaar gekost tot ik de stap heb durven nemen om te gaan doen wat ik ECHT wou doen (dit dus). En daar hoorde ook zichtbaar worden bij. Geloof me, tot een half jaar geleden vond ik verschijnen op video ongeveer het ergste dat iemand me aan kon doen. En al die perfecte foto’s op Instagram, aaaah.

Ik heb inmiddels 3 bedrijven opgericht, waarvan een tot een omzet van 85 miljoen euro gegroeid is, dus ik ken de uitdagingen van alle fases van een online bedrijf. Ik combineer nu mijn 18 jaar ervaring met ecommerce, online marketing en ondernemen met alles wat ik de afgelopen tijd heb geleerd (met vallen en opstaan) over persoonlijk zichtbaar worden. En ik help dus ondernemers zichtbaar te worden en online te groeien. 

Ik heb ruim 15 jaar ervaring in het starten en uitbouwen van online ondernemingen, en het is mijn passie om jou te helpen hetzelfde te bereiken. 

“De online wereld is overweldigend en complex. Als ondernemer heb je als je start niet altijd door hoe moeilijk het eigenlijk is om je droom van een eigen online bedrijf waar te maken. Ik ben er om je hierbij te helpen!”

Missie en achtergrond

Als kind wilde ik graag psychologie studeren. En wiskunde. En een taal. Omdat ik hield van mensen helpen, van analytische vraagstukken, en van het geluid van andere talen. Uiteindelijk werd het bedrijfskunde. Veilige keus, maar achteraf gezien toch ook wel een mager compromis… Daarna begaf ik me op het standaard pad van een “high-achieving” bedrijfskundige: consulting, manager, algemeen directeur van een snel groeiend online bedrijf.

Was ik gelukkig? Nee, eigenlijk niet. Maar ja, wie geeft er nou zo’n goede baan op? Uiteindelijk toch gedaan en samen met 2 collega’s een nieuw online bedrijf gestart. Helaas werd dat bedrijf minder succesvol dan gehoopt. Gelukkig, achteraf gezien, want ook dat bedrijf was een veilige keuze ipv datgene waar ik echt blij van werd.

Bijna een jaar geleden besloot ik dan toch om te gaan doen wat ik echt wilde doen, mensen helpen hun droom waar te maken om een bedrijf te starten. En dat internationaal. Perfect!

Zo gezegd zo gedaan, hup daar ging ik. Ik wist natuurlijk alles van online ondernemen, van ecommerce en van social media, dus het leek mij niet al te moeilijk om mijn coaching bedrijf van de grond te krijgen. Maar EEN ding had ik onderschat. Mijzelf verkopen, zichtbaar worden. Natuurlijk wist ik prima hoe dat moest, maar het was spannend, het voelde zo kwetsbaar. Ik oefende, sprak met anderen, deed cursussen en overwon mijn “zichtbaarheidsangst”. Met bloed, zweet en tranen. 

Ik heb geleerd dat online marketing veel veel makkelijker wordt als je het doet op een manier die past bij je persoonlijkheid, en bij je missie. Daar focus ik dan ook op in mijn coaching. En zichtbaarheid is maar de start, ik help ook met de groeistrategie. Daar kan ik mijn 18 jaar ervaring he le maal in kwijt. Ik help het allerliefst vrouwelijke ondernemers zoals ik (40+, niet al te zelfverzekerd als het gaat om zichtbaar worden). 

In mijn vrije tijd ben ik graag bij vrienden en familie. Ik heb 2 kinderen (Rosalieke van 9 jaar en Hidde van 6 jaar). Ik lees graag en reis heel graag. En zo af en toe heb ik behoefte aan een Netflix-weekendje. Sinds ruim een jaar sport ik fanatiek: hardlopen, boksen en bootcampen.

Opleiding & werkervaring – mini cv

In de afgelopen 18 jaar heb ik 3 bedrijven gestart. Het eerste bedrijf (Eurail.Com) groeide in 9 jaar tijd onder mijn leiding tot een omzet van 85 miljoen euro, een team van 100 mensen en klanten uit 160 landen. Het tweede bedrijf (Halo Travel) is helaas niet door de startup fase heen gekomen. Daarna heb ik besloten mijn echte passie te volgen en nu ben ik dus business coach. Ik kan wel zeggen dat ik zowel de highs als de lows van het ondernemen intens heb meegemaakt!

Ik heb een sterke bedrijfskundige achtergrond: Een MSc in technische bedrijfskunde van de TU Eindhoven en Entrepreneurship Training van Harvard Business School. Ik heb daarnaast in de afgelopen jaren mijzelf continu ontwikkeld op het gebied van leiderschap, management, ondernemen, e-commerce, coaching, social media, onine sales en communicatie. En ik ben geregistreerd MBTI trainer.

Meer info kun je vinden op mijn LinkedIn profiel.

Testimonials

Paulien is er om mij te helpen, en ze weet precies wanneer ze me een duwtje moet geven, of wanneer ik even tijd nodig heb. Ze probeert er altijd achter te komen wat me tegenhoudt, en geeft me heel veel energie. Dit is super waardevol voor mij geweest tijdens het opzetten van mijn eigen bedrijf.

Annelies Buijs

Eigenaar, Per Abuijs

Ik heb Paulien leren kennen als een loyale, geïnteresseerde, gedreven, hard werkende, intelligente vrouw met fantastische coaching vaardigheden. Werken met Paulien voelt niet als werken. Het is een reis geweest, waarbij ze mij heeft geholpen om naar het grotere plaatje te kijken, zowel persoonlijk als qua werk.

Wendy Breteler

Business Analyst, Eurail.com

Ondernemers kunnen de wereled veranderen. Ze dragen bij aan innovatie, aan de maatschappij en aan de economie. Ondernemers creëren banen en sociale veranderingen. De wereld heeft meer ondernemers nodig! 

neem contact op