van idee naar onderneming 

vol vertrouwen je droom bedrijf starten 

hé hallo, startende ondernemer 

Heb je een business idee waar je veel passie voor voelt? Wil je graag een eigen bedrijf starten en meer impact hebben in de wereld dan je nu hebt in loondienst?

Is de gedachte aan alle stappen die je zou moeten nemen om een eigen bedrijf te starten overweldigend en een tikje ontmoedigend voor je? Weet je niet zeker hoe je het juiste business model kan kiezen om winst te maken met je plan? Voel je je soms onzeker over of het allemaal wel gaat lukken?

Stel je eens voor dat je een gemotiveerde en zeer ervaren mentor had. Iemand die je kan helpen en begeleiden en die samen met jou de stappen uitstippelt die je kunt nemen om je onderneming te starten. Die ervoor zorgt dat je een duidelijk en eenvoudig te volgen plan hebt om je onderneming te starten? En niet zomaar een onderneming, maar een bedrijf waar je elke dag met plezier en passie aan werkt EN waar je geld mee verdient. En dit alles met zelfvertrouwen, zonder stress en verwarring. 

Dat kan met het van Idee naar Onderneming Coaching Programma! Dit programma voor startende ondernemers zal je begeleiden door de stappen die je moet nemen om je bedrijf te starten en je droom waar te maken. 

Ik ben Paulien, business coach voor ondernemers en ik woon in Eindhoven. Het is mijn missie on ondernemers te helpen hun passie om te zetten in een authentiek èn winstgevend bedrijf. Ik heb 17 jaar ervaring in het starten en groeien van online bedrijven. Ik ben technisch bedrijfskundig ingenieur en ik heb entrepreneurship training van Harvard Business School. Ik heb besloten om van mijn passie om mensen te helpen hun droom waar te maken, mijn werk te maken, en ben geswitcht van startup CEO naar business coach. Je kunt meer lezen over mijn achtergrond op deze pagina.

Wat dit coachingprogramma je oplevert

Het programma van Idee naar Onderneming heeft als doel om ondernemers te helpen hun idee om te zetten in een authentiek en winstgevend bedrijf. Door het coaching programma krijg je: 

Duidelijk stappenplan

Veel startende ondernemers worstelen met het bepalen van de stappen die ze moeten ondernemen. Ik begeleid je hierbij en deel alles wat ik heb geleerd in mijn 17 jaar ervaring met het starten en groeien van bedrijven, zodat jij een duidelijk stappenplan hebt, en focus.

Meer Zelfvertrouwen

Een eigen zaak starten is spannend. Soms zelfs eng en overweldigend. Ik snap het helemaal, ik heb het 3 keer zelf meegemaakt. Ik weet ook dat JIJ dit kunt en ik zal er alles aan doen om je te motiveren, begeleiden en te werken aan je zelfvertrouwen als ondernemer. 

Een Solide Verdienmodel

Veel startende ondernemers hebben een passie, of een idee om de wereld een stukje beter te maken. En minder ervaring met de bedrijfskundige kant van het ondernemen. Dat is mijn specialiteit! Ik help je met het bepalen hoe je een winstgevend bedrijf kunt starten met je idee. 

Wat je gaat leren en doen

Stap 1: jouw visie en missie

Het eerste deel van het programma gaat over JOU, de ondernemer: waarom wil je dit bedrijf beginnen, wat is jouw “WHY”, wat zijn je persoonlijke doelstellingen (lifestyle, salaris) en wat zijn de kernwaarden die jou als ondernemer onderscheiden? De antwoorden op al deze vragen leggen de basis voor  je bedrijf!

Werk en leven

Uiteindelijk moet je bedrijf ervoor zorgen dat je het leven kan leven dat je wilt leven. Hoeveel wil je minimaal verdienen? Hoeveel vrije tijd wil je hebben? Heb je een gezin? Hoe ziet je ideale levensstijl eruit? Dit is het uitgangspunt voor de start van je bedrijf. 

Je Talent en je Passie

Ik ben ervan overtuigd dat je in je bedrijf je passie èn je talenten moet gebruiken om echt succesvol te worden en met plezier aan je bedrijf te werken. We gaan daarom je passie en je talenten in kaart brengen. 

Je missie en je kernwaarden

Je begint je bedrijf met een idee, een visie van wat je wilt bereiken. We zullen onderzoeken wat jouw diepere “why” is en de missie van je bedrijf. Ook zullen we de kernwaarden waarmee je zaken wil doen definieren. 

stap 2: van idee naar plan

Als we je missie, kernwaarden en doelstellingen duidelijk hebben, duiken we in je business idee. Welk probleem in de markt los je op? Op welke klanten ga je je richten en waar zijn deze klanten precies naar op zoek? Welke producten / diensten ga je precies aanbieden? 

Het probleem van je klant

Nadat je missie duidelijk is, duiken we verder in je business idee. Wat is het probleem dat je wil oplossen? En wat wordt jouw uniek onderscheidend vermogen? 

Jouw ideale klant

Je gaat in kaart brengen met welke klanten je het liefst wil werken, waar je die klanten kan vinden en hoe je die klanten het best kan bedienen. 

Hoe je geld gaat verdienen

Nu wordt het tijd voor het betere Excel werk (geen zorgen, ik help je hiermee hihi). Hoe kun je geld verdienen met jouw idee, hoeveel klanten heb je dan nodig om genoeg te verdienen, en wat word je kosten-structuur? 

stap 3: doen!

En dan is het tijd om je ideeen en plannen te realiseren! We gaan de strategie bepalen voor hoe jouw merk online zichtbaar gaat worden, hoe je mogelijke klanten gaat vinden en hoe je gaat verkopen. We maken ook een plan voor je toekomstige groei! 

R

Jouw oplossing

Pas nu we je missie, je kernwaarden en je ideale klant in kaart gebracht hebben, gaan we de precieze oplossing die je gaat verkopen uitwerken: de producten of diensten die je gaat aanbieden aan je ideale klanten. 

Jouw unieke merk

Je moet jezelf natuurlijk ook gaan marketen en verkopen. Wij gaan een uniek merk met een eigen verhaal bepalen en ook hoe jij je gaat onderscheiden van alle concurrenten. Een merk dat aansluit bij jouw why, je missie, je persoonlijkheid en je kernwaarden. 

Klanten vinden

We maken een marketing plan: hoe ga je klanten vinden, en hoe ga je ervoor zorgen dat die klanten bij jou kopen, op een manier die past bij jouw stijl en waar jij enthousiast van wordt. 

Jouw Online Merk

We zullen werken aan je website en social media. Je kunt optioneel deelnemen aan mijn online programma Websites that Sell. 

&

Jouw groeiplan

We zullen een duidelijk plan maken van de stappen die je moet gaan uitvoeren na de start van je bedrijf, zodat je precies weet wat je moet doen om een succes van je bedrijf te maken. 

Jouw launch

We maken een plan om ervoor te zorgen dat je helemaal klaar bent voor je allereerste klant. Joehoe!

Na afsluiting van dit programma begeleid ik je natuurlijk ook graag bij de verdere groei van je bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door een maandelijkse mentor sessie, maar ook op een andere manier, afhankelijk van jouw wensen en behoefte.

Testimonials

Paulien heeft me geholpen om een concreet business plan te maken, van wat eigenlijk maar een verre droom leek. We zijn begonnen met bepalen wat mij drijft, en waar ik voor sta als ondernemer. Deze gesprekken hebben me geholpen een duidelijke en sterke missie en visie en kernwaarden voor mijn bedrijf op te stellen, waar ik 100% achter sta.

Ik heb uitgebreid klantenonderzoek gedaan, waardoor het makkelijk werd om te bepalen welke van mijn ideeen het meest zinvol waren. Ook heb ik hieruit nieuwe productideeën opgedaan! Paulien’s brainstorm vaardigheden hebben me geholpen om “out of the box” te denken.

Wat me het meest heeft geholpen in het bepalen van mijn plan is Paulien’s oog voor kansen, en haar ideeen voor hoe ik mijn bedrijf winstgeven kan maken. Ze weet zelf hoe eng het kan zijn om jezelf en je producten zichtbaar te maken. En haar aanpak waarbij ik stap voor stap hiermee aan de slag ging, maakte dit proces minder intimederend en zelfs erg leuk. 

Paulien is er om mij te helpen, en ze weet precies wanneer ze me een duwtje moet geven, of wanneer ik even tijd nodig heb. Ze probeert er altijd achter te komen wat me tegenhoudt, en geeft me heel veel energie. Dit is super waardevol voor mij geweest tijdens het opzetten van mijn eigen bedrijf.

Dankzij Paulien heb ik het vertrouwen dat mijn bedrijf succesvol gaat worden!

Annelies Buijs (Utrecht)

Eigenaar, PerAbuijs

is dit het juiste programma voor mij?

Je bent een hoogopgeleide startende ondernemer met een missie.

Je hebt een uniek business idee en je bent er helemaal klaar voor om de stappen te nemen die nodig te zijn om dat idee om te zetten in een winstgevend en authentiek bedrijf. Je wilt een merk met een missie creëren.

En daarom ben je bereid te investering in coaching. Nu!

Je zoekt hulp bij het ontwikkelen van je zelfvertrouwen als ondernemer en je zakelijke inzicht en vaardigheden 

Ben jij dit? Dan ben je een supergoeie match met het van Idee tot Onderneming Programma.

hoe werkt het?

De coaching vindt plaats via Skype of Zoom, tenzij je in Eindhoven woont of werkt.

Er zijn 2 opties: het reguliere programma, of het intensieve programma. Bij het reguliere programma spreken we elkaar eens per 2 weken, en bij het intensieve programma elke week. Tijdens onze besprekingen kun je al je vragen stellen en zullen we werken aan je uitdagingen en sparren over oplossingen.

Ter voorbereidingen van elke bespreking ontvang je werkbladen en opdrachten die je helpen om de volgende stap te zetten. We bepalen de volgende stap samen, op basis van jouw unieke situatie. In hoofdlijnen volgen we de stappen die hierboven op de pagina beschreven zijn. 

Tussen onze besprekingen door kun je mij bereiken via e-mail.  

hoeveel kost het?

Er zijn 2 opties voor het coachingprogramma:

vooraf betalen

4,999 euro in één keer (excl. BTW)

betalen per maand

899 euro, 6 maanden (excl. BTW)

In de prijs is inbegrepen:

  • Wekelijkse besprekingen (60 minuten) via Skype of Zoom (55 minuten)
  • Toegang tot al mijn tools, templates, werkbladen en opdrachten.
  • Email-contact tussen de besprekingen door, voor de momenten dat je vast zit.

Als ik een factuur stuur aan je bedrijf, dan is de BTW aftrekbaar.

Maak van je unieke idee een fantastisch eigen bedrijf 

Frequently Asked questions

Hoeveel tijd kost het programma mij?

Dat is helemaal aan jezelf. Je kunt kiezen tussen een intensief of een regulier pakket. Hoe snel we gaan (en hoe lang we dus uiteindelijk bezig zijn) zal grotendeels afhangen van de tijd die je investeert in de opdrachten tussen onze sessies door. Hoe meer tijd je investeert, hoe meer het programma je oplevert en hoe sneller je uiteindelijk klaar bent.

Ik raad je aan minimaal 4 tot 8 uur te reserveren voor het reguliere programma dn 8 tot 16 uur voor het intensieve programma. Meer mag altijd. Het is een investering in je eigen bedrijf en hoe meer je investeert, hoe sneller je je investering ook weer terugverdient! 

Hoe werkt de betaling?

Je betaalt maandelijks. Als je gaat starten met de coaching, stuur ik je een link naar een pagina waar je via Paypal een maandelijkse opdracht accordeert. Je kunt opzeggen met 1 maand opzegtermijn voor ingang van de volgende betaalperiode.

Hoe weet ik of de coaching bij mij past?

Je kunt een gratis 45 minuten durende call met mij inplannen. In die call kunnen we elkaar leren kennen en kijken of we allebei denken dat jij een goede fit bent voor het programma.

Ik vraag je te commiteren aan minimaal 4 maanden coaching, omdat dat de minimale tijd is die we nodig hebben om het programma te doorlopen. Als ergens onderweg blijkt dat de coaching toch niet bij jou past, dan zal ik je niet aan deze termijn houden, maar ik vraag je wel om je commitment en om eventuele problemen eerst met mij te bespreken. 

Wat als ik onze bespreking mis?

Je kunt tot 24 uur vantevoren onze bespreking afzeggen. Je kunt 1 bespreking maximaal 2 keer opnieuw inplannen. Je ontvangt een linkje met toegang tot mijn agenda, waar je de afspraken in kan plannen.

Hoe plannen we de calls?

We gebruiken een online tool waarbij je toegang krijgt tot mijn agenda en zelf de calls kunt inplannen. Ik vraag je dit zover mogelijk vantevoren te doen, zodat je kunt afspreken op de tijd die voor jou het best uitkomt.

Wat nu als ik meer dan 1 idee heb?

Geen probleem! We zullen dan als extra stap je verschillende ideeen naast elkaar zetten en evalueren.

Wat als ik nog geen idee heb?

Mijn coaching programma is voor ondernemers die een passie hebben om impact te hebben op de wereld. Als je die passie voelt, maar niet weet hoe je daar een bedrijf van kunt maken, dan kunnen we zeker kijken of het programma zou kunnen werken voor jou. Plan dan gerust de gratis call in.

Als je alleen maar weet dat je wil ondernemen, maar niet waarom, dan past dit programma minder goed bij je.